Haddock – la taverne canaille

A la porta, un vaixell que fa presagiar el caràcter cordial dels pirates que la comanen.

És una taverna al més pur estil pirata, on el nostre gran botí seran els plats deliciosos que surten de cuina.

Fran Monrabà és el pirata comanant al timó, qui, a finals dels 80, treballava amb en Santi Santamaria al Racó de Can Faves, merescudament estrellat.

El seu pas per la cuina d’en Santamaria i de Jean-Luc Figueras, entre d’altres, li atorguen una reconeguda solidesa i solvència gastronòmica.

Ara, junt amb el seu soci Enric, la seva cuina es regeix pel producte de temporada i de qualitat, oferint-nos diàriament una selecció de plats tavernaris deliciosos i suculents de tall tradicional molt cuidats.

Els plats van variant durant totes les hores del servei. Això vol dir que, per exemple, quan s’acaben els calamars, entra a escena el bacallà.

Res més suggeridor que sentir com tallen a ganivet el pa que et portaran a taula per tal que puguis sucar sense miraments, si és el que et ve bé. un pa de fogassa de crosta enfarinada i cruixent i molla densa i tendra.

El vi, cóm no, a taula en porró. Però tranquils, que a taula hi ha servei de copes pels menys agosarats.

Els 15€ i escaig que val el menú de migdia no inclouen el cafè, però paga la pena invertir.

la música d’ascensor, això sí, tot i que li confereix aquell toc vintage tan poc habitual avui.

I el local?

Traspassada la porta trobem la barra a mà esquerra.

Ens resta un passadís llarg i estret d’accés a la zona de taules, més encara si hi ha mariners recolzats a la barra.

Tres esgraons de fusta ens franquegen l’entrada al menjador, llarg i més ample.

No és una gran sala amb taules repartides, sinó que fa tota la pinta d’una taverna, amb taules més o menys llargues i juntes a l’esquerra, i algunes taules de quatre a la dreta. De fet, per proximitat, no resulta estrany travar conversa amb els comensals veïns, encara que no és obligat. Al costat de les taules, al menys pel que fa a les del cantó dret, hi ha gran quantitat d’ampolles de vi, que confereixen molta calidesa a la taverna.

Tinc pendent una visita nocturna per a sopar i gaudir d’un concert … però això seran figues d’un altre paner.

més info aquí:

http://www.haddock.barcelona/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s