Restaurant Antigua

El restaurant Antigua és a la {Vila de Grácia}, a Barcelona, on podem arribar còmodament amb FGC.

És un restaurant de cuina d’arrel tradicional amb tocs creatius que respecta el producte.

El preu boreja els 30€ de mitjana, tot i que podem trobar ofertes atractives a webs especialitzades que ens ofereixen un menú degustació o un descompte a la carta a partir d’uns mínims de consum.

Fa anys vam aprofitar una d’aquestes ofertes per conèixer el restaurant i gaudir d’un menú degustació. Alguns dels plats que vàrem tastar llavors, encara romanen a carta avui.

Malgrat els noms dels plats contenen molta poesia i poden semblar pretenciosos, realment honoren el que diuen, sense caure en extravagàncies ni excessos.

Alguns exemples de plats que hem tastat allà, que no traduiré per no traure’ls força:

Entrants

  1. Tallos tiernos de hojas verdes, nueces caramelizadas, aguacate, pechuga de pollo de corral deshilado, tomate cassé y notas de sabores agridulces.

Una amanida refrescant i deliciosa.

  1. Centollo del cantábrico envuelto en hojas de puerro, camarón al ajillo, huevas de salmón, en combinación con refrescante vichyssoise y lemon grass.

Impressionant la untuositat que aporta la vichyssoise al plat i com, sent de porro igualment, complementa la fulla de porro que embolcalla la cranca.

  1. Huevo de corral 3 minutos, patata paja, cebolla confitada, jamón ibérico y trufa negra de Sarrión rallada al momento.

L’únic problema d’aquest plat és que l’ou es refreda de seguida.

  1. Atún rojo mediterráneo macerado en soja y jengibre, camarón en témpura, salsa ponzu y teriyaki.

El mos de tonyina vermella és impressionant, just marcat, sense gens de punt d’escalfor de la planxa. Llàstima que la tempura no era cruixent; semblava més uns calamars romana dels que es feien a casa abans que arribessin els congelats al supermercat.

Principal

. Hamburguesa de filete angus, rellena de brie de Maux y nueces caramelizadas sobre cebolla confitada, manzana asada rellena de Torta del Casar, esencias de tartufo y su fondo perfumado a PX.

Malgrat el nom i tots els ingredients, tot hi és en la seva justa mesura, sense prendre mal, en perfecte equilibri.

  1. Bombón de rabo de buey sobre cremoso de patata trufada y manzana ácida.

Senzillament espectacular!!!

Postres

  1. Refrescante sopa de maracuyá esponjoso bizcocho de nuez tonca amazónica y vaporosa quenel de suave mascarpone.

Ideal com a fi de festa.

  1. Coulant de chocolate caliente, guanaja, helado de chocolate belga sobre tierra de cacao, espuma de nutella y detonantes texturas.

Massa sucre pel meu gust i massa empalagós el conjunt. El millor, el gelat, deliciós i cremós, amb la potència que només un bon cacau pot aportar a unes postres.

No és un restaurant tranquil. Fan menú de migdia per gent treballadora I això es tradueix en el bullici normal d’un restaurant a migdia.

El servei, en canvi, sense menys tenir els restaurants de menú,és exquisit i discret.

Un detall molt important que et cuiden a l’Antigua i que trobo a faltar a molts restaurants de tot tipus és que no desatenen el client un cop servides les postres, sinó que ofereixen el cafè passats uns minuts sense que l’hagis de reclamar.

La cuina acurada que ofereixen fa oblidar l’espai minso que hi ha entre taules.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s